Overigen terug vorige pagina

De kleinere 50/10kV stations van de PUEM en de nog 'onbekende' schakelstations van het GEB Gouda zijn hier voorlopig bijeengebracht, dat vroeg nog wat veld- en archiefwerk ...

Soest 1 1956 (afb. links) Stadhouderslaan: Staat verstopt achter een bedrijf, via de oprit bereikbaar. . In 2011 akutes gevonden waarop een 'onzichtbare' uitbreiding is aangegeven, het grote betonnen overstek bleef gehandhaafd. In 2011 vind ik enkele akuten van dit gebouw in Amersfoort 2.
Zeist 1964 De Celebeslaan heet tegenwoordig Joh. Postlaan. In 2011 bezocht, dit bracht een onbekend stukje kalk op zijn plaats: een tekening van de straatgevel, tegenwoordig onvriendelijk ogent. Ook van dit gebouw kon ik akutes achterhalen, het is nog nagenoeg in oorspronkelijke staat. De sierbetonnen elementen zijn in werkelijkheid iets anders uitgevoerd. Ook van dit station vind ik in 2011 akuten terug in Amersfoort 2.

Soest1170x111shkl
Zeist642s
Zeist1964s

Amersfoort 3 1968 Hogeweg 69 Gezien de datum zou een laatste ontwerp van Schulte kunnen zijn, het ligt achter de bebouwing. De architectuur is erg sober en tegenwoordig is het voorzien van kunststof dakranden!

Van onderstaande stations is geen informatie in mijn archief.

In het verzorgingsgebied van het GEB Gouda:

Woerden 1967, Honthorst, stond bij de opdrachtgevers in 1967, geen foto's: teveel plaatwerk in de gevel!!

Nieuwerkerk a/d/ IJssel, 1968 (zie brief Frans de Graaf dd.13 dec.1967).

Woerden
Nieuwerkerk

Het schakelstation Nieuwerkerk was het laatste ontwerp, het was nog niet eens afgerond toen hij overleed, vriend en kollega Frans de Graaf heeft zich er nog over ontfermd om het af te ronden. Staat nabij rioolgemaal aan de oostzijde van Nieuwerkerk, foto's gemaakt, tja?

NieuwkS
Gouda ?

Deze foto komt ergens uit een tijdschrift, ik vond hem ergens en bewaarde hem. Waarom . . ?
.

Overigen terug vorige pagina