Verkeersbureau terug vorige pagina

Een verkeersbureau is een soort bushalte, vertrekpunt voor rondvaartboten? Het werd op programmatische gronden minder beoordeeld. Inderdaad achteruitrijdende bussen? Geeft het ontwerp een beeld van de nieuwe Automotive architectuur? (BW 1938, p.69).

"Rapport van de commissie van beoordeling: Het groot aantal inzendingen, 69 stuks. was was voor de Commissie een verheugend verschijnsel. De beoordeling van zoveel tekeningen vergde veel tijd, waardoor het geduld van de deelnemers wel even op de proef gesteld is".
Men gaat ook hier eerst uitgebreid in op de programmatische kwaliteiten. Over deze inzending het volgende:
"Dit ontwerp is wat gewild van vorm. Het voorrijden voor de autobussen is niet gemakkelijk, terwijl niet alle autobussen van achteren huningang hebben. De rijwielbergplaats ligt te ver van het bureau en te veel bereikbaar voor het straatpubliek en neemt voor het straatbeeld een belangrijke plaats in. Door de ronde vorm van de plattegrond zijn de ingangen tot de diverse ruimten veelal te klein. Het afstapje in het kantoor is lastigvoor het bedienend personeel. Op de ligging t.o.z. van de zon is niet voldoende gelet. De architectuur is te gemaniƫreerd". Tot zover de Commissie, A.P.Smits, Joh. H.Groenewegen en D.C.Engel. Februari 1938.

s
Verkeersbureau terug vorige pagina