HBO '30-'31

Opnieuw een drietal projekten, doch de schaal/omvang van de projekten neemt toe: een "bad- en zweminrichting", een "schouwburg met muziekzaal" en een "stadsuitbreiding". Achtereenvolgens begeleid door: Lansdorp & Kurvers, de Meyer en Boterenbrood.

bad298s

De badinrichting bestaat uit een elftal panelen, daaruit moet afgeleid worden dat dit plan het zwaarst gewogen zal hebben in dit studiejaar. Behalve uit bouwkundige tekeningen schaal 1:200 van plattegronden, doorsneden en gevels is er ook een interieurschets van de hal vervaardigd.
Het geheel is gesitueerd in een uitbreidingswijk, het ademt een luxe die in die jaren nimmer gerealiseerd zou worden?

De schouwburg bestaat uit zeven panelen qua bouwkundige diepgang vergelijkbaar met de badinrichting. Voor de variatie is hier gekozen voor een doosnede tekening.

schouw305s

Onder leiding van Huib Luns werd een map hand- tekeningen samengesteld:

handtekenen

Het ontwerp van een stadsuitbreiding: een opgave uit een visionair brein afkomstig? Een Middeleeuws stadje van zo'n 45.000 inwoners moet groots uitgebreid worden. We schrijven dus 1933! Het AUP is uit dezelfde periode, kennelijk is de vakwereld erg bezig met dergelijke grootse plannen hier getekend op schaal 1:5000 en dan nog verkleind !

stad289sstad288sstad290s
naar boven
HBO '30-'31naar boven