houten meubels

De ontwerpen van houten meubels zijn deels al bij de eigen woningen getoond en komen deels bij de opdrachten voor. Er blijven hier nog enkele ontwerpen over, waaronder een drietal kinderledikanten voor de geboortegolf van na de oorlog?

De radio console diende om de zelfbouwradio en de luidspreker te plaatsen. In het kastje werden de losse spoelen opgeborgen nodig om de ontvangst te regelen. Tegenwoordig in gebruik als handschoenen kastje.

Geheel rechts de kapstok. Alles ont-worpen in 1933.

handschconsolesconsoleTek2skapstoks
ladekastslinnenkasts
ladekasts1

Tot zover de ontwerpen afkomstig uit de 'Amsterdamse' periode, waarvan ook de ladenkast nog in gebruik is voor de betreffende tekeningen! Toen in eind jaren '40 een pickup aangeschaft werd, moest de hoekbank geschikt gemaakt worden voor de gramofooninbouw met verlichting en er werd tevens een nieuw platenkastje bij ontworpen waarop de Blaupunkt radio die de zelfbouwapparatuur inmiddels had vervangen. Hoe het was: zie de foto op de pagina "interieur".

platenkastsgramofoons
intklokjes

Nog steeds een mooi klokje dat al een eeuwigheid meegaat, het uurwerkje is stuk

ledikantfotos

Even aandacht voor de na-oorlogse geboortegolf? Drie kinderledikantjes maar liefst, waarvan twee nog op papier en het mijne op de foto, voorzien weer van de philinea wand lamp met smeedijzer versiering.

kinderledikant1skinderledikant2s
naar boven
sleesvouwstoel603x235shkl
houten meubelsnaar boven