Troephuis

Een ontwerptekening en een blad met details, Troephuis De Bisons, Zeist. Op het www sporen gevonden, de vraag is nu wanneer het gebouwd is en of er oude foto's van zijn. Ja dus, het gebouwtje staat er zelfs nog, aan het Padvinderslaantje!

debisons1170x128shklTroephuis332s
debisons2s
Troephuis333s
debisons3s
debisons4s

Het ontwerp is lekker efficiƫnt getekend, twee bladen voor een heel plan? En wat op tekening twee gebouwtjes leek, blijkt een gebouwtje met twee gevels op hetzelfde blad? Het heet dan ook Troephuis en niet -huizen!
Uitgevoerd in een montage bouwwijze op een fundering van poeren met 'spaarbogen' er tussen een 'doe-het-zelf' systeem? Heel vernuftig.
Tegenwoordig is het in gebruik bij de groep Luchtwacht Scouts.

Op het 100-jarig jubileum meld ik me als 'deelnemer' om een oudere scout te treffen die de vragen omtrent het begin van het troephuis kan ophelderen. Eerst vind ik al een foto uit 1952 in een plakboek en daarna spreek ik iemand die het precies weet: het is een geschenk van de familie Van Notten uit Maarn in 1948. Dus die zal de 'opdrachtgever' geweest zijn. Desgevraagd blijkt de fam. Van Notten inderdaad betroken te zijn geweest met de Scouting in Zeist, ze gingen zelfs eens naar een Jamboree in Noorwegen in die periode.

Troephuis